Novosti

Danas oko 12:30 sati djelatnik Hrvatskih voda uz asistenciju policijskih službenika PU Koprivničko-križevačke izvršio je neposredan nadzor rada odlagališta. 


Prema neslužbenim informacijama slijedom dojave građana  o zamućenju potoka Gliboki  izvršen je na više lokacija  uviđaj Hrvatskih voda i policije s ciljem utvrđivanja potencijalnog izvora onečišćenja.      


Jedan od uviđaja izvršen je i na lokaciji odlagališta otpada Piškornica  od strane zaposlenika Hrvatskih voda. Neposrednim uvidom na licu mjesta utvrđeno je da nivo procjednih voda u sabirnim lagunama odlagališta nije dosegao kritičnu razinu te da nema prelijevanja procjednih voda u okoliš.


Zaposlenik Hrvatskih voda koji je sudjelovao u neposrednom nadzoru odlagališta o svom današnjem nalazu je obavijestio i nadležnog vodopravnog inspektora te će isti preuzeti nastavak i vođenje vodopravnog inspekcijskog nadzora odlagališta Piškornica i drugih lokaliteta koji se mogu dovesti u vezu sa zamućivanjem potoka Gliboki.


Po primitku zapisnika vodopravnog inspektora i okončanja ovog postupka tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište odmah će izvijestiti javnost.Natrag